Bugetul alocat acestui tip de acțiuni poate ajunge la 10.000 de euro/an/clădire, sumă care are un impact nesemnificativ asupra veniturilor obținute de proprietari din închirierea acestor clădiri. 

Cushman & Wakefield Echinox a lansat anul trecut o linie de business, Community Services, care se adresează proprietarilor de clădiri de birouri, și care are ca obiectiv crearea și implementarea de programe și evenimente precum și identificarea de instrumente menite să susțină companiile chiriașe în demersurile de a atrage și a reține angajații în birouri. 

De la lansarea acestei linii de business, compania a implementat aceste tipuri de servicii în clădiri de birouri din București, cu o suprafață de circa 150.000 metri pătrați și care acomodează până la 15.000 de angajați. 

Potrivit unui sondaj realizat în rândul angajaților din aceste clădiri de birouri, cei mai mulți își doresc astfel de acțiuni o dată pe lună. Evenimentele tematice și sezoniere, sampling-urile de produse, workshop-urile de dezvoltare personală și educație, competițiile cu premii sunt cele mai apreciate de către angajați, mai puțin interes fiind pentru activitățile sportive. 

Același sondaj a arătat faptul că angajații vor să aibă în clădirile în care lucrează cafenea, restaurant, centru de fitness, dar și farmacie.

„Dacă ne uităm la numărul de participanți, cele mai apreciate evenimente sunt pe departe cele de educație financiară, degustările de diverse produse și sesiunile de masaj, însă vedem un interes crescut și pentru cele de nutriție, sesiuni de yoga sau de fitness. Costul acestor evenimente este suportat exclusiv de către proprietarii clădirilor, fiind o facilitate pe care o acordă chiriașilor pentru a-i reține în proiect, și pentru a-i susține în eforturile de a readuce angajații în birouri”, afirmă Diana Vasile, Community Manager Cushman & Wakefield Echinox.

Cushman & Wakefield Echinox a fost implicată încă din 2019 în strategia de PR și marketing a mai multor clădiri de birouri din portofoliu. În ultimii doi au fost organizate peste 200 de evenimente destinate chiriașilor și au participat 2.000 de angajați ai acestora din clădirile administrate. 

Departamentul de Asset Services al Cushman & Wakefield Echinox administrează în prezent un portofoliu de proiecte imobiliare de peste 515.000 metri pătrați pe toate segmentele de piață, inclusiv clădiri de birouri precum Expo Business Park, Floreasca Park și Țiriac Tower.